Prószát nem volt kedvem csinálni, de mindenképpen valami zöldséglepény-féleséget szerettem volna készíteni, imádom a pirult-sült zöldségrészecskéket, friss zöldségekkel. Van ennél egészségesebb??? Na jó, ez csak költői kérdés volt...
Hozzávalók:
- 1 cukkini
- 1 sárgarépa
- 1 tojás
- annyi liszt, amivel tócsni-állagú tésztát kapunk
- só, bors, fokhagyma (ízlés szerint petrezselyemzöld, nekem most nem volt)
- fél doboz kefir
A cukkinit lereszeltem, megsóztam, és kinyomkodtam a levét. Ez egy nagyon fontos lépés, különben az egész nagyon vizes lesz, és nem fog összeállni. A sárgarépát is nagyon apróra lereszeltem, és belekevertem. beleütöttem a tojást, fűszereztem, és kikevertem a liszttel (én egyébként teljes kiőrlésű tönkölybúza-lisztet használtam ehhez, működött). Egy serpenyőt felforrósítottam, és vékonyan kikentem olajjal, majd nagyjából egy evőkanálnyi masszát elterítettem benne. Mikor egyik oldala megsült, óvatosan átfordítottam. Mogyoróvajas hummusszal és zöldségekkel tálaltam-tudom, bizarr, de finom volt együtt.
Jó étvágyat hozzá!