Bella a konyhában

Egy wannabe-szakács megpróbáltatásai

Gazpacho

2013. augusztus 26. 20:35 - alabella

gazpachokicsi_1377541691.jpg_550x412

Gordon Ramsayt imádom. Ramsay legjobb menüi című könyve pedig egyenesen kötelező olvasmány számomra, szinte minden receptjét betéve tudom. A gazpacho receptek közül eddig az övé jött be nekem a legjobban, ez "Rusztikus gazpacho" néven fut nála, de én nem hagytam egészben az összes zöldséget, ennyi a különbség a két recept között. A lehető legjobb étel a nagy kánikulában, de egy hidegebb napon is felmelegít csípőssége miatt.

Hozzávalók:


- fél uborka

- 6 paradicsom (+1)

- 1 kis fej lilahagyma (+1)

- 1 gerezd fokhagyma

- 1 piros paprika (+1)

- fél citrom leve

- só, bors

- 3 dl zöldségalaplé

- 3 dl paradicsomlé (anyué/nagyié a legjobb erre a célra)

- ízlés szerint tabasco 

- 1 kk. Worchestershire-szósz

- friss bazsalikom és tárkony, 1-1 maroknyi

A +1 jelzésű zöldségek kivételével mindent tegyünk egy turmixba (a paradicsomot ajánlott hámozottan). Mindent mixeljünk össze, és tegyük a levest minimum 4 órára hűtőbe. Tálaláskor a +1 jelzésű zöldségeket aprítsuk fel, és gazdagítsuk vele a levest (ez elhagyható). Olívabogyót is lehet amúgy aprítani bele, kinek mi a kedvence.

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alabella.blog.hu/api/trackback/id/tr285479524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása