Ahány ház, annyi hummusz, tartja a mondás. Na jó, nem, de tény, hogy mindenhol teljesen máshogy készítik.
Az én verzióm igen egyszerű, hagyományosnak mondható, de van egy extrémebb verziója is, amibe teszek még egy marék sósmogyorót és két evőkanál mogyoróvajat is, fergeteges ízt ad neki, ha azt is beleturmixoljuk. Javaslom kipróbálásra!
Hozzávalók:
- 2 KONZERV! csicseriborsó (vagy ennek megfelelő főtt csicseriborsó)
- 2 evőkanál tahini (szezámmag-paszta)
- só, bors, őrölt kömény, fokhagyma ízlés szerint
- 1 citrom leve
Mindent belezúdítunk egy késes mixerbe, és összekeverjük. Hagyjuk pár órát állni, hogy összeérjen, esetleg utólag fűszerezhetjük még. Tálaláskor én meglocsoltam még tahinivel és őrölt chilivel. Kitűnő krém bármihez!
Jó étvágyat!