Valamiért mostanában rákaptam a krémlevesek készítésére. Általában nem tejszínnel csinálom őket, csak simán leturmixolom a zöldségeket, mintha bébipapit csinálnék, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennének finomak, sőt! !Ehhez használtam tejszínt! Egyre jobban beleszeretek amúgy ezekbe a levesekbe...ez egy eléggé bizarr receptnek indult, de megszerettem, úgyhogy, többször is el fogom készíteni.
Hozzávalók:
- fél kg sárgarépa
- 5 cm gyömbérgyökér
- 1 fej vöröshagyma
- 2 dl tejszín
- húsleves alaplé
- só, bors, curry ízlés szerint
- díszítésnek pármai sonka pirítva, és kis tejföl
A zöldségeket megpucoltam, és apróra vágtam, hogy gyorsabban megfőjenek - kopogott a szemem az éhségtől...olajon megpirítottam a vöröshagymát, hozzáadtam a répát és a gyömbért, átpirítottam őket, és felöntöttem húsleves alaplével, nagyjából fél literrel. Szétfőztem a zöldségeket, ízesítettem curryvel és borssal (a sóval óvatosan, hisz a leves alapból sós!), leturmixoltam, és óvatosan belekevertem a tejszínt. Felforraltam, közben pár szelet pármai sonkát megpirítottam. Ezzel tálaltam a kész levest - grátiszban kapott még néhány pötty tejfölt is, mert a tejföl JÓ.
Jó étvágyat!