Bella a konyhában

Egy wannabe-szakács megpróbáltatásai

Borsófőzelék

2010. november 27. 10:05 - alabella

Végre nem volt itthon Párom, tudtam főzeléket enni....nem tudom,létezik- e még egy család rajtunk kívül, aki így csinálja ezt a főzit, de nekem így nagyon bejön :)

Hozzávalók: 

  • 1 konzerv borsó
  • 1 fej vöröshagyma
  • víz
  • só, bors, pirospaprika
  • olaj
  • liszt

 

A vöröshagymát üvegesre pirítom, leveszem a tűzről. Sózom, pirospaprikával megszórom,és ráöntöm a borsót. Felöntöm vízzel, visszateszem a tűzre, és kb. 10 percig főzöm(ha fagyasztott borsóról van szó,akkor meg kell várni,míg megfő :) ). Közben beborsozom, és elkészítek egy rántást( 2 kanál olaj, 3 kanál lisztből szoktam csinálni, aranysárgára pirítva). A rántást a kész főzelékre öntöm, és összeforralom vele. Jó étvágyat! :):)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alabella.blog.hu/api/trackback/id/tr542476320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása