Végre nem volt itthon Párom, tudtam főzeléket enni....nem tudom,létezik- e még egy család rajtunk kívül, aki így csinálja ezt a főzit, de nekem így nagyon bejön :)
Hozzávalók:
- 1 konzerv borsó
- 1 fej vöröshagyma
- víz
- só, bors, pirospaprika
- olaj
- liszt
A vöröshagymát üvegesre pirítom, leveszem a tűzről. Sózom, pirospaprikával megszórom,és ráöntöm a borsót. Felöntöm vízzel, visszateszem a tűzre, és kb. 10 percig főzöm(ha fagyasztott borsóról van szó,akkor meg kell várni,míg megfő :) ). Közben beborsozom, és elkészítek egy rántást( 2 kanál olaj, 3 kanál lisztből szoktam csinálni, aranysárgára pirítva). A rántást a kész főzelékre öntöm, és összeforralom vele. Jó étvágyat! :):)