Bella a konyhában

Egy wannabe-szakács megpróbáltatásai

Paprikás krumpli

2011. április 01. 09:08 - alabella

 

Most úgy megennék egy bográcsos paprikás krumplit...de még gázon főzve is jó lenne...dehát,a diéta az diéta, inkább csak csorgatom a nyálam a recept megírásával :)

Hozzávalók: 

  • 2-3 nagyobb fej vöröshagyma
  • 15 dkg szalonna/kolbász is mehet,én nem eszem meg azt.../
  • 1 kg krumpli
  • 1 kisebb paprika
  • őrölt fűszerpaprika(lehet csípős is), só, bors, majoranna
  • 1-2 dl vörösbor
  • pár gerezd fokhagyma, vagy fokhagymapor
  • olaj
  • bor a kóstoláshoz :D
 
A krumplit meghámoz(tat)om, kisebb kockákra vágom, a hagymát is felaprítom, és apró kockákra vágom. A szalonnát is vékony csíkokra vágom, majd letesztelem, finom-e. A paprikát megmosom, felszeletelem vékony csíkokra, ha fokhagymát használok, azokat is megpucolom. A bort megkóstolom, nem romlott-e meg az úton hazafelé. Olajon megpirítom a hagymát és a szalonnát, majd leveszem a tűzről és teszek rá 1 ek. fűszerpaprikát, összekeverem,majd mehet rá a krumpli, és a paprika. Ezt átkeverem, felöntöm vízzel, hogy épp ellepje, aztán mehetnek a fűszerek rá, és a fokhagyma. Lefedem, hagyom főni. Amíg rotyog, megkóstoljuk a bort, hogy még mindig jó-e. Ugyanezzel a módszerrel tudjuk tesztelni, hogy mikor jó a krumpli :) Az a helyzet, hogy nálunk itt Pöstön (:)) nagyon rossz minőségű a gáz, ami itt fél óra,otthon negyed alatt kész...Ha már úgy tűnik, elkészült, ráöntjük a bort, jól összekeverjük, és még egy 5-10 percet hagyjuk főni, hogy az alkohol kimenjen belőle. Garantált siker lesz, és ha bográcsban készül...még jobb :) 
 
Jó étvágyat!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alabella.blog.hu/api/trackback/id/tr112790460

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Richard Quandt - IN VINO VERITAS 2011.04.02. 09:17:46

Az emberiség már több ezer éve issza a szőlő erjesztett levét, és nem mindig válik hasznára – gondoljunk csak szegény Noéra, aki nem tudta, mikor kell abbahagyni. Az antikvitás borairól csupán korlátozott ismereteink vannak, de valószínű, hogy a ...

Trackback: Richard Quandt - IN VINO VERITAS 2011.04.02. 09:17:32

Az emberiség már több ezer éve issza a szőlő erjesztett levét, és nem mindig válik hasznára – gondoljunk csak szegény Noéra, aki nem tudta, mikor kell abbahagyni. Az antikvitás borairól csupán korlátozott ismereteink vannak, de valószínű, hogy a ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása