Most úgy megennék egy bográcsos paprikás krumplit...de még gázon főzve is jó lenne...dehát,a diéta az diéta, inkább csak csorgatom a nyálam a recept megírásával :)
Hozzávalók:
- 2-3 nagyobb fej vöröshagyma
- 15 dkg szalonna/kolbász is mehet,én nem eszem meg azt.../
- 1 kg krumpli
- 1 kisebb paprika
- őrölt fűszerpaprika(lehet csípős is), só, bors, majoranna
- 1-2 dl vörösbor
- pár gerezd fokhagyma, vagy fokhagymapor
- olaj
- bor a kóstoláshoz :D
A krumplit meghámoz(tat)om, kisebb kockákra vágom, a hagymát is felaprítom, és apró kockákra vágom. A szalonnát is vékony csíkokra vágom, majd letesztelem, finom-e. A paprikát megmosom, felszeletelem vékony csíkokra, ha fokhagymát használok, azokat is megpucolom. A bort megkóstolom, nem romlott-e meg az úton hazafelé. Olajon megpirítom a hagymát és a szalonnát, majd leveszem a tűzről és teszek rá 1 ek. fűszerpaprikát, összekeverem,majd mehet rá a krumpli, és a paprika. Ezt átkeverem, felöntöm vízzel, hogy épp ellepje, aztán mehetnek a fűszerek rá, és a fokhagyma. Lefedem, hagyom főni. Amíg rotyog, megkóstoljuk a bort, hogy még mindig jó-e. Ugyanezzel a módszerrel tudjuk tesztelni, hogy mikor jó a krumpli :) Az a helyzet, hogy nálunk itt Pöstön (:)) nagyon rossz minőségű a gáz, ami itt fél óra,otthon negyed alatt kész...Ha már úgy tűnik, elkészült, ráöntjük a bort, jól összekeverjük, és még egy 5-10 percet hagyjuk főni, hogy az alkohol kimenjen belőle. Garantált siker lesz, és ha bográcsban készül...még jobb :)
Jó étvágyat!