Tökjó, hogy ez a ….blog olyan, hogy 4x kell nekiállnom ugyanannak a receptnek, mert folyton befagy az automatikus mentés. Azt hiszem, váltani fogok, azért a nemsokára elkészítendő ételt leírom J Dzsuvecs, ez szerb étel, amiből kb. annyiféle változat van, ahány szerb létezik. Ez egy tévés változat…mikor már undorodik az ember a sonkatojáskalácstól, jó ilyen ételekről álmodozni J
Hozzávalók:
· 3-4 nagy fej krumpli, főzve
· 3-4 paradicsom
· 3-4 paprika
· 10 dkg füstölt kolbász
· fél kg tarja, felszeletelve
· 3-4 fej vöröshagyma
· 15 dkg feta sajt
· só,bors,olaj
A krumplit felkarikázom, a zöldségeket felszeletelem. A hagymát megpirítom. A tarjaszeleteket fogom, és befűszerezem (vagy nekiállok szeletelni…attól függ,hogy nő vagy férfi a hentes…a férfiak felszeletelik nekem, a nők annál kevésbéL ). Olajon elősütöm a husikat, majd félreteszem őket. Egy kiolajozott tepsibe alulra berakom a paprikát, paradicsomot, majd sózom, rájönnek a krumplikarikák, a hússzeletek, a pirított hagyma, aztán a kolbász, megint paprika, paradicsom, és a legtetejére a morzsolt feta sajt. Sütőbe be, sütni jó 20-25 percet, és kész! J Jajj,olyan jól néz ki, alig várom, hogy már elkészíthessem…
Jó étvágyat!