Bella a konyhában

Egy wannabe-szakács megpróbáltatásai

Medvehagymakrém

2013. május 10. 08:00 - alabella

A medvehagyma...a régiek, szegények étele, a gasztrovilág "újonnan felfedezett" üdvöskéje. Ha tavasz, akkor medvehagyma. Úton-útfélen árulják az emberek ezt a hihetetlen aromájú, fokhagymaízű tüneményt. Lehet fűszerként, salátába, tölteléknek, bárminek használni, én egy pesto-szerű krémet csináltam belőle.

Hozzávalók:

1 nagy csokor medvehagyma

5 dkg kemény kecskesajt (elhagyható)

1 nagy marék napraforgómag (héj nélkül, természetesen)

só, bors ízlés szerint

olívaolaj

2-3 aszalt paradicsom

A hagymát, apróra reszelt sajtot, napraforgómagot és fűszereket beteszem egy turmixba, és simára keverem, esetleg utólag ízesítem. A végén belekeverem az apróra vágott aszalt paradicsomot, és tetszőleges feltétekkel, zöldséggel, sajttal, felvágottal tálalom.

Jó étvágyat hozzá!

megcsinalni4jo.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alabella.blog.hu/api/trackback/id/tr915284412

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása