A medvehagyma...a régiek, szegények étele, a gasztrovilág "újonnan felfedezett" üdvöskéje. Ha tavasz, akkor medvehagyma. Úton-útfélen árulják az emberek ezt a hihetetlen aromájú, fokhagymaízű tüneményt. Lehet fűszerként, salátába, tölteléknek, bárminek használni, én egy pesto-szerű krémet csináltam belőle.
Hozzávalók:
1 nagy csokor medvehagyma
5 dkg kemény kecskesajt (elhagyható)
1 nagy marék napraforgómag (héj nélkül, természetesen)
só, bors ízlés szerint
olívaolaj
2-3 aszalt paradicsom
A hagymát, apróra reszelt sajtot, napraforgómagot és fűszereket beteszem egy turmixba, és simára keverem, esetleg utólag ízesítem. A végén belekeverem az apróra vágott aszalt paradicsomot, és tetszőleges feltétekkel, zöldséggel, sajttal, felvágottal tálalom.
Jó étvágyat hozzá!