Bella a konyhában

Egy wannabe-szakács megpróbáltatásai

Sonkás- spenótos lasagne

2013. május 11. 08:00 - alabella

Spenótos lasagnét már csináltam, most kicsit megbolondítottam sonkával. Finom lett! Friss bébispenótból a legfinomabb, ami pont most hajt nálam a kertben... :)

Hozzávalók:

  • 20 dkg friss spenót
  • 15 dkg fokhagymás pulykamell-sonka
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 fej vöröshagyma
  • só, bors, fokhagyma
  • 1-2 dl tej
  • 3 aszalt paradicsom
  • ízlés szerint sajt
  • 1 csomag lasagne tészta

A vöröshagymát apróra vágom, a sonkát felkockázom, a spenótot megmosom. Olívaolajon megpirítom a hagymát, rászórom a sonkát, és mikor az nagyjából megpirult, rászórtam a spenótot. Fűszereztem; mikor már összeesett, felöntöttem tejszínnel és tejjel. Hagytam felforrni, és egy kicsit besűrűsödni a levet.

Egy tálat kikentem olajjal, letettem egy réteg tésztát. Arra jött a spenótos keverék, majd megint tészta, addig rétegeztem, míg volt minden. Legfelülre szósz kerüljön, és arra reszelt sajt.

Előmelegített sütőben max. 30 perc alatt átsül.

Jó étvágyat hozzá!

megcsinalni5jo.jpg

    Szólj hozzá!

    A bejegyzés trackback címe:

    https://alabella.blog.hu/api/trackback/id/tr635284507

    Kommentek:

    A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

    Nincsenek hozzászólások.
    süti beállítások módosítása