Spenótos lasagnét már csináltam, most kicsit megbolondítottam sonkával. Finom lett! Friss bébispenótból a legfinomabb, ami pont most hajt nálam a kertben... :)
Hozzávalók:
- 20 dkg friss spenót
- 15 dkg fokhagymás pulykamell-sonka
- 3 dl főzőtejszín
- 1 fej vöröshagyma
- só, bors, fokhagyma
- 1-2 dl tej
- 3 aszalt paradicsom
- ízlés szerint sajt
- 1 csomag lasagne tészta
A vöröshagymát apróra vágom, a sonkát felkockázom, a spenótot megmosom. Olívaolajon megpirítom a hagymát, rászórom a sonkát, és mikor az nagyjából megpirult, rászórtam a spenótot. Fűszereztem; mikor már összeesett, felöntöttem tejszínnel és tejjel. Hagytam felforrni, és egy kicsit besűrűsödni a levet.
Egy tálat kikentem olajjal, letettem egy réteg tésztát. Arra jött a spenótos keverék, majd megint tészta, addig rétegeztem, míg volt minden. Legfelülre szósz kerüljön, és arra reszelt sajt.
Előmelegített sütőben max. 30 perc alatt átsül.
Jó étvágyat hozzá!