Bella a konyhában

Egy wannabe-szakács megpróbáltatásai

Tócsi, tócsni, lapcsánka, cicege, gánica, krumpliprósza

2011. március 19. 11:51 - alabella

  Minden egyes létező formáját egyszerűen IMÁDOM....nem mondom, hogy diétás, de annál jobb...

 

Hozzávalók:

  • 7-8 nagyobb krumpli
  • 2 kisebb doboz kefir
  • pár evőkanál liszt, állagtól függően
  • töpörtyűalja(elhanyagolható, ez az a cucc, ami a töpörtyű legalján van, ilyen apró,morzsalékos,de a zsír aljában is lehetnek apró kis töpörtyű(tepertő)darabkák...ez általában csak a házi,disznóöléses esetben fordul elő) vagy helyette 2-3 ek. étolaj
  • (tejföl)
  • (töpörtyű)

A krumplit fogom, meghámozom, és a nagylyukú sajtreszelőn lereszelem(ujjakra vigyázni,én már megjártam...) Beleöntöm a kefirt, elkeverem, és annyi lisztet adok hozzá, egy sűrű masszát kapjak. Sózom, beleöntöm az olajat,vagy a töpörtyűalját belekeverem. Ez az alap tészta.

Variációk ízesítésre: 

  • lehet fűszerezni borssal, fokhagymával
  • lehet bele fűszeres darált húst keverni
  • lehet bele apróra vágott töpörtyűt tenni

 

Variációk elkészítésre: mi kétféle módot alkalmazunk

  • vagy palacsintasütőben kisütjük csak simán, kb. tenyérnyi nagyságúra a prószát
  • vagy kiöntjük egy zsírozott, lisztezett tepsibe, és a tetejére töpörtyűt szórunk, és tejfölt csepegtetünk, és így megsütjük.

 

Jó kis zalai kaja... :D Remélem, mindenkinek elnyeri a tetszését.

Jó étvágyat!

 

 

 

Szólj hozzá!
Címkék: krumpli prósza

A bejegyzés trackback címe:

https://alabella.blog.hu/api/trackback/id/tr122752460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása