Nem vagyok oda a gyümölcs-hús párosításért, még kevésbé azért, hogy mindezt borssal és tejszínnel ötvözzem, de néha hajlandó vagyok rá, és olyankor mindig megállapítom, hogy nem is rossz, ami kisült. Ezt az ötletet a neten böngészve találtam, hogy milyen csinos, ha magában az ananászban sütjük egybe a dolgokat, így én is ezt a metódust követtem. Nem csak finom lett, de nagyon extravagáns is!
Hozzávalók:
-1 zacskó gyors rizs
-20 dkg csirkemell
-1 ananász
-1 doboz tejszín
-só, bors
-reszelt sajt ízlés szerint
A gyors rizst felteszem főni. Közben az apróra vágott csirkemellet megsózom, borsozom, és olajon megpirítom. Az ananászt félbevágom, kiszedem óvatosan a belsejét, és a közepe kivételével felkockázom a húsát. A pirult csirkére öntöm az ananászt, utófűszerezem, ha kell, és felöntöm tejszínnel. Ha összeforrt, kikeverem a rizzsel. Beletöltöm az egészet az ananászokba, megszórom reszelt sajttal, és előmelegített sütőben kb. 20-30 percig sütöm. Jó étvágyat hozzá!