Zöldséggel rakott zöldség. Ráadásul még a kép sem túl csalogató... Mégis kiteszem, mert a világnak tudnia kell, hogy lehet zöldséget zöldséggel kombinálni. Finom. Ehető. Egészséges. Jó. Próbáljátok ki, megéri a fáradságot!
Hozzávalók:
-3-4 salátacukkini, a tepsi méretétől és a saját méretüktől függően
-vegyes zöldségek: nálam hagyma, borsó, kukorica, paprika, zöldbab, sárgarépa, petrezselyem, bármi mehet bele
-2 üvegcse sűrített paradicsom
-só, bors, fokhagyma, chili (elhagyható), oregano, bazsalikom, kakukkfű
-tabasco (elhagyható)
-1 dl főzőtejszín (elhagyható)
-8 dkg reszelt parmezán
A cukkinit megmostam, a végét levágtam, és egy sajtszeletelővel/széles zöldséghámozóval vékony szeleteket csináltam belőle. A zöldségből egy egyszerű, tejszínes ragut készítettem (ha igazán vegán ételt akartok, tejszín és sajt is elhagyható). A hagymát olajon megpirítottam, jöhettek rá a zöldségek, a fűszerek, a paradicsom, és egy kis víz. Mikor már nagyjából megpuhult minden, felöntöttem a tejszínnel, és egybeforraltam. Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral, rátettem egy réteg cukkinit (mint a lasagne lapok), sóztam, arra jöhetett a ragu bőséggel, majd addig rétegeztem, míg volt ragu. A tetejére annak kell kerülnie, valamint reszelt parmezánnak. Bedugtam forró, előmelegített sütőbe, és kb. 25 percet sütöttem még.
Jó étvágyat hozzá!