Ezt a receptet Limarától lestem el, kicsit módosítottam benne ezt-azt, szokás szerint. Nagyon illett a rillettehez és mellé vöröshagymát ettem. Sajnos a kép nem túl jó minőségű, de a kiflik annál finomabbak voltak!
Hozzávalók:
- 30 dkg sima liszt
- 30 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 1 tk. só
- 5 ek. olvasztott zsír
- 2 dl víz
- 1,5 dl tej
- 1 tk. cukor
- 3 dkg élesztő
- 12 dkg sózott vaj
A száraz hozzávalókat kikeverem, lehetőleg langyosak legyenek, felfuttatjuk az élesztőt, és minden hozzávalót bekeverünk (langyos vizet használjunk). Lágy tésztát kapunk, amit langyos helyen hagyunk kelni 20 percet. Ha a tészta megkelt, négyfelé vágjuk, és 4 egyforma kört nyújtunk belőlük, annyira vékonyakat, amennyire csak lehet. 2 lapot megkenünk a sózott vajjal, és ráborítjuk a másikat (nálam ez kimaradt). Cikkeket vágunk belőle, feltekerjük őket, és előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük őket.
Jó étvágyat hozzá!