Bella a konyhában

Egy wannabe-szakács megpróbáltatásai

Teljes kiőrlésű kifli

2014. március 15. 08:00 - alabella

2014-02-05_19_22_55_1394658679.jpg_1280x960

Ezt a receptet Limarától lestem el, kicsit módosítottam benne ezt-azt, szokás szerint. Nagyon illett a rillettehez és mellé vöröshagymát ettem. Sajnos a kép nem túl jó minőségű, de a kiflik annál finomabbak voltak!

Hozzávalók:

- 30 dkg sima liszt

- 30 dkg teljes kiőrlésű liszt

- 1 tk. só

- 5 ek. olvasztott zsír

- 2 dl víz

- 1,5 dl tej

- 1 tk. cukor

- 3 dkg élesztő

- 12 dkg sózott vaj 

A száraz hozzávalókat kikeverem, lehetőleg langyosak legyenek, felfuttatjuk az élesztőt, és minden hozzávalót bekeverünk (langyos vizet használjunk). Lágy tésztát kapunk, amit langyos helyen hagyunk kelni 20 percet. Ha a tészta megkelt, négyfelé vágjuk, és 4 egyforma kört nyújtunk belőlük, annyira vékonyakat, amennyire csak lehet. 2 lapot megkenünk a sózott vajjal, és ráborítjuk a másikat (nálam ez kimaradt). Cikkeket vágunk belőle, feltekerjük őket, és előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt megsütjük őket.

Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alabella.blog.hu/api/trackback/id/tr605857784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása