Bella a konyhában

Egy wannabe-szakács megpróbáltatásai

Meggyes brownie

2010. július 25. 19:15 - alabella

Ennek a sütinek sztorija van....mind minden ételnek nálunk :) Mikor egy évesek lettünk, megbeszéltünk egy menüsort,amiben a desszert a brownie volt. Nagy kihívás, hiszen párom imádja a bolti browniet, én meg sosem csináltam még...de azóta már otthon, szüleimnél is bevált :) Egyébként, ezt minden szárnypróbálgató pasinak ajánlom, ugyanis Párom is meg tudja csinálni ezt, tehát nem nehéz az elkészítése.

 Hozzávalók:

  • 25 dkg étcsoki(majdnem 3 tábla, FONTOS, hogy jó minőségű csoki legyen, ne teszkósoccssóság,én Tibi csokit használtam hozzá)
  • 20-30 dkg cukor(nekem 20 dkg elég volt)
  • 4 tojás
  • 14 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • ízlés szerint meggy, mi 48 szemet raktunk rá :D
  • vanília fagylalt
  • tejszínhab

 

Elsőnek egy fazékban felteszünk vizet forrni. Közben egy abba beleillő,kisebb lábosba belerakjuk a vajat és a csokit- apró darabokra törve/vágva(maradék csokiból lehet nasizni közben,nehogy leessen a vérnyomásunk :)).Ha már forr a víz, kisebbre vesszük, óvatosan fölé helyezzük a csokis fazekat, és a gőz fölött megolvasztjuk. Közben kevergessük természetesen, hogy a vaj a csokival szépen elkeveredjen,és ügyeljünk rá,hogy ví e kerüljön a csokiba! Ha ez kész, kicsit hagyjuk lehűlni, langyos legyen,vagy még hidegebb. Míg hűl, egy tálban kikeverjük a cukrot a tojásokkal, jó alaposan, és hozzákeverjük szép lassan a csokikrémet is. Ne aggódjunk, nem fog egybeállni,ha kihűl :) Ha ezzel végeztünk, keverjük bele szép óvatosan a lisztet is(jó ötlet előtte megszitálni). Ha csomómentes, és szép fényes már, öntsük bele egy kivajazott kisebb méretű tepsibe,szórjuk meg a lecsepegtetett, kimagozott meggyel,és előmelegített sütőben 5-ös fokozaton kb. 20 percig süssük.Akkor jó,ha úgy néz ki,hogy még nem jó :) Tehát, akkor jó, ha épphogycsk már nem ragad rá a tűre/késre/villára. Melegen a legfinomabb, vaníliafagyival és tejszínhabbal :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alabella.blog.hu/api/trackback/id/tr282175237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása