Ennek a sütinek sztorija van....mind minden ételnek nálunk :) Mikor egy évesek lettünk, megbeszéltünk egy menüsort,amiben a desszert a brownie volt. Nagy kihívás, hiszen párom imádja a bolti browniet, én meg sosem csináltam még...de azóta már otthon, szüleimnél is bevált :) Egyébként, ezt minden szárnypróbálgató pasinak ajánlom, ugyanis Párom is meg tudja csinálni ezt, tehát nem nehéz az elkészítése.
Hozzávalók:
- 25 dkg étcsoki(majdnem 3 tábla, FONTOS, hogy jó minőségű csoki legyen, ne teszkósoccssóság,én Tibi csokit használtam hozzá)
- 20-30 dkg cukor(nekem 20 dkg elég volt)
- 4 tojás
- 14 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- ízlés szerint meggy, mi 48 szemet raktunk rá :D
- vanília fagylalt
- tejszínhab
Elsőnek egy fazékban felteszünk vizet forrni. Közben egy abba beleillő,kisebb lábosba belerakjuk a vajat és a csokit- apró darabokra törve/vágva(maradék csokiból lehet nasizni közben,nehogy leessen a vérnyomásunk :)).Ha már forr a víz, kisebbre vesszük, óvatosan fölé helyezzük a csokis fazekat, és a gőz fölött megolvasztjuk. Közben kevergessük természetesen, hogy a vaj a csokival szépen elkeveredjen,és ügyeljünk rá,hogy ví e kerüljön a csokiba! Ha ez kész, kicsit hagyjuk lehűlni, langyos legyen,vagy még hidegebb. Míg hűl, egy tálban kikeverjük a cukrot a tojásokkal, jó alaposan, és hozzákeverjük szép lassan a csokikrémet is. Ne aggódjunk, nem fog egybeállni,ha kihűl :) Ha ezzel végeztünk, keverjük bele szép óvatosan a lisztet is(jó ötlet előtte megszitálni). Ha csomómentes, és szép fényes már, öntsük bele egy kivajazott kisebb méretű tepsibe,szórjuk meg a lecsepegtetett, kimagozott meggyel,és előmelegített sütőben 5-ös fokozaton kb. 20 percig süssük.Akkor jó,ha úgy néz ki,hogy még nem jó :) Tehát, akkor jó, ha épphogycsk már nem ragad rá a tűre/késre/villára. Melegen a legfinomabb, vaníliafagyival és tejszínhabbal :)