Mikor megtudom, ki mit nem szeret, próbálom megmagyarázni az ellenkezőjét. Jelen esetben,hogy a rakott krumpli FInOm.Ehhez azért használtam egy kis rafinériát, nevezetesen,hogy ez teljességgel más étel, mint a hagyományos rakott krumpli. Kapásból nincs benne tojás...de lássuk a hozzávalókat :)
- néhány nagyobb fej krumpli,aminek szép, egészséges héja van, és arányos méretei
- sajt
- hagyma
- szalonna
- kolbász
- tejföl
- fokhagymapor(ost fontos, hogy por legyen)
- étolaj
- só
A krumplikat héjastól megmossuk, szépen levágjuk a hibákat a héjukról, és keresztben bevagdossuk, úgy, hogy az alján kb. fél centi legyen átvágatlan, és megálljon kitámasztás nélkül- ha ez nem megy, késsel lehet korrigálni :) Aztán fogunk 1 dl olajat(kb. mondom csak,ez mindig változó,hogy mennyi,krumlimennyiségtől függ), és egy jó adag sóval-fokhagymaporral kikeverem. Most jön a mulatságos része: fogom a krumplikat és ezzel az ízesített olajjal kívül- belül bekenem(főleg a rések közé tegyünk,kiskanállal megoldható).Ha ez kész, fogunk egy tepsit, és belerakjuk a krumplikat. Kb. 30-40 percig sütjük, mérettől és hőfoktól függően, közben folymatosan locsolgatjuk az olajjal. Miközben a krumpli sül, fogjuk a szalonnát,kolbászt, sajtot, hagymát, és nagyon vékony szeletekre vágjuk. Ha a krumpliba már simán belemegy a kés, akkor kivesszük, és a résekbe a felszeletelt hozzávalókat beletöltjük, tetszőleges sorrendben, majd visszatesszükElőfordulhat,hogy egy gyengébb krumpli szét akar borulni, akkor fogjuk össze hústűvel- fogvájóval. Így visszatesszük a krumplikat a sütőbe, és még kb. 10-15 percet sütjük. Ha kész, gyorsan kivesszük a sütőből,azon melegében reszelünk még a tetejére sajtot, és fokhagymaporos tejföllel nyakonöntve tálaljuk, jó étvágyat :P