Bella a konyhában

Egy wannabe-szakács megpróbáltatásai

Csicsókás pogácsa

2013. január 19. 21:22 - alabella

A csicsóka, amit vásároltam, kicsit soknak bizonyult, maradt vagy 20 dkg, így készítettem belőle egy pogácsát. Izgalmas volt az összeállítása, és ez is kísérleti volt, de bevált (csak kicsit elsóztam, de mindenki tudja, mi van akkor, ha a szakács sósan főz...:))

Hozzávalók:

 

    20 dkg főtt, áttört csicsóka40 dkg kukoricaliszt10 dkg olvasztott zsír2,5 dkg élesztő1 tojás4 ek. tönkölykorpa4 ek. szezámmagsó,bors, nagyon kevés szerecsendió1-2 ek. tejföl

Az élesztőt összetöröm, 1 ek. cukorral addig keverem, míg "fel nem olvad", folyóssá nem válik, ekkor meleg helyre teszem. Igen, lehet csinálni élesztőt tej nélkül is! Minden hozzávalót összekeverek egy tálban, mikor felfutott az élesztő, azt is beledolgozom, és jól kezelhető, nem ragadós tésztát kell, hogy kapjak-ha szükséges, lehet javítani tejföllel vagy liszttel az állagon. A tésztát negyed órát pihentetem, majd vékonyra (kb. 1 cm) nyújtom, késsel bevagdosom a tetejét, kiszaggatom, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és megkenem a tetejét paprikás tejjel. Meleg helyen hagyom még fél órát állni, és előmelegített sütőben készre sütöm.

Jó étvágyat!

csicsokas pogi jo meret.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alabella.blog.hu/api/trackback/id/tr685027816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása