A csicsóka, amit vásároltam, kicsit soknak bizonyult, maradt vagy 20 dkg, így készítettem belőle egy pogácsát. Izgalmas volt az összeállítása, és ez is kísérleti volt, de bevált (csak kicsit elsóztam, de mindenki tudja, mi van akkor, ha a szakács sósan főz...:))
Hozzávalók:
- 20 dkg főtt, áttört csicsóka40 dkg kukoricaliszt10 dkg olvasztott zsír2,5 dkg élesztő1 tojás4 ek. tönkölykorpa4 ek. szezámmagsó,bors, nagyon kevés szerecsendió1-2 ek. tejföl
Az élesztőt összetöröm, 1 ek. cukorral addig keverem, míg "fel nem olvad", folyóssá nem válik, ekkor meleg helyre teszem. Igen, lehet csinálni élesztőt tej nélkül is! Minden hozzávalót összekeverek egy tálban, mikor felfutott az élesztő, azt is beledolgozom, és jól kezelhető, nem ragadós tésztát kell, hogy kapjak-ha szükséges, lehet javítani tejföllel vagy liszttel az állagon. A tésztát negyed órát pihentetem, majd vékonyra (kb. 1 cm) nyújtom, késsel bevagdosom a tetejét, kiszaggatom, sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, és megkenem a tetejét paprikás tejjel. Meleg helyen hagyom még fél órát állni, és előmelegített sütőben készre sütöm.
Jó étvágyat!