Bella a konyhában

Egy wannabe-szakács megpróbáltatásai

Részeges csirkemell zöldségágyon

2010. november 04. 17:33 - alabella

Ez az az étel, aminek nincs sok köze az eredeti recepthez...az ugyanis úgy nézett ki, hogy sonkáába göngyölt csirkemell. Csak mint mindent, ezt is meg kell egy kicsit bolondítani...most a sonka elhagyásával :D (elfelejtettem venni). De így is nagyon finom lett :)

Hozzávalók 2 személyre:

  • 30 dkg csirkemell- filé
  • 2,5 dl bor (én vegyesen raktam bele vöröset és fehéret is)
  • 3 szál szárzeller
  • 2 paprika(kápia, vagy egy nagy kaliforniai)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 sárgarépa
  • só, bors, őrölt pirospaprika, rozmaring, fokhagymapor(vagy igazi fokhagyma)
  • víz

A husit fogom, és viszonylag vékonyra felszeletelem. Egy kevés olajon, csak így, álánátúúúúr megsütöm, persze nem teljesen :). Ha kész, kiveszem, sózom,borsozom, rozmaringgal és paprikaporral megszórom(csípős mehet bele). A húst ember (férfiember) által el nem érhető helyre rakom(célszerű eldugni olyan helyre, ahol sosem jár... :) ), aztán a zöldségeket vékony csíkokra vágom. Mindet beezúdítom abba az olajba, amiben a husi sült, és egy kis ideig pirítom. Aztán felöntöm a borral, egy kevés vízzel, hogy jó szaftos legyen, teszek rá fokhagymaport, és sót, aztán a husiszeleteket ráhelyezem, és lefedve, kis lángon 20 percet sütöm még. Ha ezalatt a zöldség nem puhul meg teljesen, semmi gond, húst vegyük ki, és főzzük addig, míg jó nem lesz. Bort, vizet lehet utána önteni,meg akár utána fűszerezni is. Én nem csináltam hozzá köretet, mert a zöldség és a hús együtt pont elég, szerintem... Jó étvágyat :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alabella.blog.hu/api/trackback/id/tr102423597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása