Bella a konyhában

Egy wannabe-szakács megpróbáltatásai

Sült kacsacomb tepsis hagymás burgonyával

2011. február 12. 20:15 - alabella

Ez egy olyan étel, amivel kevés a meló(viszonylag), és mindig sikerül. Bár, én nem tudom megenni a kacsát, a szagától is rosszul vagyok, deazért néha csinálok :)

Hozzávalók: 

  • 2 kacsacomb
  • só, bors, rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma
  • vöröshagyma
  • burgonya

A kacsacombokat sózom, borsozom, megszórom őrölt rozmaringgal(vagy ráteszek egy ág rozmaringot), és a felkarikázott fokhagymát is a bőrére halmozom. Öntök alá 1 kevéske vizet, a tepsit betakarom, és mehet a sütőbe úgy 2,5-3 órára. Ha már puha, omlós a hús, akkor leveszem a tepsiről a tetőt/alufóliát, és pirítom még egy darabig, hogy a bőre is jó ropogós legyen. A krumplit és a vöröshagymát közben megpucolom, karikákra vágom, és ha megsült a kacsa, a zsírjában, ugyanabban a tepsiben megsütöm a krumplit és a hagymát, amit sóval ízesítek. Ha megsült, már lehet is enni :)

Jó étvágyat!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alabella.blog.hu/api/trackback/id/tr512656642

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása