Ha az a kérdés merül fel, milyen levest főzzek hétvégén, két válasz lehetséges: hagymaleves vagy gyümölcsleves... így nem kell sokat törnöm a fejem, hogy miket kell vennem hozzá :D A gyümölcslevesben az a jó, hogy bármilyen hónap is van, mindig ehető :) A hozzávalók pedig bárhol beszerezhetőek:
- 1 doboz mirelit gyümölcs(ha nincs épp nyár), bármilyen gyümölcs jó szinte, én ma piros gyümölcsökből csináltam: meggy, ribizli, szeder, eper, málna
- citromhéj, egész fahéj, szegfűszeg
- cukor(én nádcukrot használok már jó ideje, egészségesebb, a szervezetünk a répacukrot nem tudja feldolgozni, "értéktelen", csak hizlal....)
- 2 dl főzőtejszín
A gyümölcsöket beleöntöttem egy nagyobb fazékba, és felöntöttem vízzel, tettem bele egy fél fahéjat(kb. ujjnyi vastag, 8 centis fahéj felét), 8-10 szegfűszeget, jóóó sok cukrot(mindenki úgy ízesítse, annyira édesre,ahogy a gyümölcsök megkövetelik,nekem savanyú gyümölcseim voltak, abba több cukor kell), és egy fél citrom héját is beleszeleteltem. Jól kiolvasztottam, "megfőztem" a gyümölcsöket, majd mikor már puhák voltak, beleöntöttem a tejszínt, és hagytam pár percig forrni. Kóstolás, utófűszerezés, és már mehet is a kamrába hűlni... Hihetetlenül egyszerű az elkészítése, és ugyanolyan finom,mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy ha ráér, és finomat akar csinálni, akkor csináljon gyümölcslevest.
Jó étvágyat!