Évek óta nem ettem ilyet, pedig kiskoromban imádtam... :) És természetesen, én is elviccelődtem anno a nevével, ahogy mindenki.
Hozzávalók:
- fél kg liszt
- kb. 30 dkg főtt krumpli
- só
- 2 tojás
- ízlés szerinti lekvár
- zsemlemorzsa, olaj
A főtt krumplit még melegen kikevertem a liszttel és a tojással, sóztam, majd vékonyra nyújtottam. Nekem kicsit nehéz volt nyújtanom, mert sok volt benne picit a liszt :) Mikor kb. fél centis volt csak a tészta, nagyjából 8*8 centis négyzetekre vágtam, és mindegyik közepébe raktunk fél-1 kiskanálnyi lekvárt- mi meggylekvárt használtunk. Átlósan félbehajtottam őket, és jól megnyomkodtam a széleit, hogy nehogy kifolyjon a lekvár belőle. Vizet forraltunk egy nagyobb edényben, beledobtuk a füleket a lobogó vízbe, majd megvártuk, míg a "ráják" feljöttek (olyan alakjuk lett egy kicsit,mint a rájáknak). Míg főttek, kevés olajon pirítottam zsemlemorzsát, és az elkészült barátfüléket ebbe forgattuk. Isteni...
Jó étvágyat hozzá!