Ezt először az Oktogonon lévő csirkésnél kóstoltam meg, és azóta egyszerűen imádom, ha tehetném, folyamatosan ezt enném...Nagyon finom, laktató, és tápláló-és ez nem csak marketingszöveg, tényleg így van! Bár, aki nem szereti a majonézet, annak nem ajánlom... :)
Hozzávalók:
- egy kisebb fej káposzta
- 2 sárgarépa
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 tubus majonéz (160 grammos)
- 1 nagy doboz tejföl
- só, bors, egy ek. ecet (preferáltan tárkonyecet, de mással is jó)
A káposztát nagylyukú reszelőn lereszeltettem, mert nekem a hüvelykujjam a 2. húzásnál elreszelődött. Talán annak is köszönhető, mert szurkoltak mellettem, hogy "úgyis elreszeled az ujjad, úgyis elreszeled az ujjad!". Köszi apa...tényleg. Ezt követően a sárgarépát kisebb lyukú reszelőn az ujjam épségét megtartva reszeltem le, és a vöröshagymát apró kockákra vágtam. Egy edényben kikevertem a majonézet, tejfölt, sót, borsot, ecetet, és egy kis vizet, majd ebbe forgattam a zöldségeket. Pár órát javaslom, hogy hagyjuk állni, hogy összeérjenek az ízek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!