Érdekes, hogy Pesten nem nagyon van divatban az üdítőkkel történő sütés, egy normális Mirinda szeletet sem láttam eddig sehol, sőt, az itt élő ismerőseim sem ismerik ezt az édességet. Öreg hiba. Szintén anyu alkotása, tessék kipróbálni, érdemes!
Hozzávalók:
Tészta:
- 6 tojás
- 6 ek. porcukor
- 1 dl étolaj
- 4 ek. liszt
- 2 ek. holland(!cukrozatlan!) kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg Rama margarin
- fél kg túró
"Mirinda" rész:
- 7 dl Mirinda/Fanta
- 2 csomag vaníliás pudingpor
A tésztához először különválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját kikeverjük a többi hozzávalóval. Ha már homogén a massza, belekeverjük óvatosan a fehérjehabot is, majd kivajazott-lisztezett tepsiben megsütjük. Míg sül, elkészítjük a krémet, és a tetejét. A krémhez egyszerűen a túrót összetörjük és kikeverjük a többi hozzávalóval, a vaníliás pudingokat pedig a gyümölcslével felfőzzük. Miután kihűlt minden réteg (ez nagyon fontos, hogy ne folyjon szét az egész!), a hideg tésztalapra ráhalmozzuk a túrót, és a kihűlt pudingot. Fontos megjegyezni még, hogy a pudingot folyton kavargatni kell, míg kihűl, hogy ne legyen darabos, mikor felvisszük a sütire, úgy nem esztétikus.
Kicsit még nem árt hűteni, és már fogyasztható is. Jó étvágyat hozzá!