Olvastam egy receptet a Kifőztük magazinban, ami iszonyatosan megtetszett, elhatároztam, hogy elkészítem itthon, csak épp egy kicsit átírtam, cseresznye helyett epres tortát készítettem. Mindenkinek ajánlom ezt a receptet, akinek csak negyed órája van a tortakészítésre, ugyanis nekem eddig tartott, hogy előkészítsem, utána csak sütni kellett...nagyon izgultam egyébként, hogy fog szuperálni a torta, mert Párom szüleihez vittem egy családi eseményre, szülinapi torta gyanánt, de szerencsére mindenki egyöntetűen bizalmat szavazott a tortának, és mindenkinek ízlett is.
Hozzávalók:
- 1 csomag rétestészta
- 1 kg eper
- 50 dkg túró
- 25 dkg tejföl
- 8 zacskó vaníliás cukor
- 2 tojás
- fél citrom héja
- 1 csomag vaníliás puding
- egy marék mazsola
A túrót kikevertem a tojásokkal, a tejföllel, a citrom reszelt héjával, mazsolával és 4 zacskó vaníliás cukorral. Az epret megmostam, félbe/négybe vágtam, kivágtam a csumáját, és egy picike (fél deci) vízzel, és 4 csomag vaníliás cukorral feltettem főni. Forrás után számított 6-8 percig főztem még, majd beleöntöttem a kb. 1 deci vízzel elkevert vaníliás pudingot, és besűrítettem. Egy 26 centis kapcsos tortaformába leterítettem 3 darab réteslapot, abba öntöttem a túrós keveréket. Erre jött ismét 3 réteslap, és arra pedig az epres tölteléket töltöttem. A kiálló széleket visszahajtogattam, az sütés alatt úgyis egy kicsit kinyílt. Nagyjából 35 percig sütöttem előmelegített sütőben, míg a tészta jól meg nem pirult. Mindenkinek jó étvágyat kívánok hozzá, és elég türelmet ahhoz, hogy kibírja, hogy nem forrón falja fel!