Ismételten csak magamnak készült, ettem is 3 napig, de nem tudtam megunni, hihetetlenül finom, pedig én nem vagyok édesszájú, inkább a pogácsát preferálom általában :)
Hozzávalók:
- 1 szikkadt kalács (tudom, hogy kifliből kellene, de nekem így jobban ízlik)
- 1 liter tej
- cukor és vaníliás cukor ízlés szerint, ki mennyire édesen szereti
- mák
- meggy
A kalácsot feldaraboltam, a tejet kikevertem a cukorral (tudom, hogy elvileg tojás is kéne bele, de én nem szeretem úgy). Egy tepsi alját kikentem vajjal, és a sütőt előmelegítettem. A kalácsokat belemártottam a tejbe, és leraktam egy réteget belőle a tepsibe, majd rájött a darált mák és a meggy. Ezt a rétegezést addig csináltam, míg volt kalács. A maradék tejet a guba tetejére öntöttem, és megsütöttem. Lehet egyébként kevesebb tejet is használni, ez teljesen az én szájízemnek megfelelően van, mert tocsogós-puha-ropogós lett :) Jó étvágyat kívánok hozzá mindenkinek!