Bella a konyhában

Egy wannabe-szakács megpróbáltatásai

Sajtos tortilla mexikói salátával

2013. május 08. 08:00 - alabella

Egy kolléganőm ültette el a bogarat a fülembe, hogy nachost házilag is lehet készíteni. Kipróbáltam, és ezzel a salátával egyszerűen hihetetlenül finom, és még egészségesebb is, mint ha salsa, vagy sajtszósszal ennénk. Javaslom akár esti mozizáshoz is!

Hozzávalók:

    egy csomag (8 lap) búzatortilla
    1 konzervnyi kukorica
    2-3 paradicsom, mérettől függően
    1 nagy fej lilahagyma
    só, bors, fokhagymapor, oregano, koriander/petrezselyemzöld
    10 dkg kecskesajt (én már trappistából és mozzarellából is csináltam, azokkal is finom)

A paradicsomot megmosom, apró kockákra vágom, a hagymával is ugyanezt teszem. Minden zöldséget beleszórok egy tálba, ízlés szerint fűszerezem, és hűtőben hagyom 1 órát pihenni legalább.

A tortillalapokat 8 egyforma részre vágom, mindegyiket megszórom reszelt sajttal. A kecskesajttól nagyon karakteres íze lesz, aki nem szereti, az használjon mozzarellát, vagy trappistát! Egy gáztepsibe, sütőpapírra bepakolom ezeket a háromszögeket (nekem 24 fér bele), és 5-10 perc alatt szép aranysárgára, ropogósra sütöm őket.

A még langyos, kemény tortillákkal merek a salátából, és gyorsan el is tüntetem az egészet :)

Jó étvágyat hozzá!

megcsinalni1jo.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alabella.blog.hu/api/trackback/id/tr225284227

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása