Egy kolléganőm ültette el a bogarat a fülembe, hogy nachost házilag is lehet készíteni. Kipróbáltam, és ezzel a salátával egyszerűen hihetetlenül finom, és még egészségesebb is, mint ha salsa, vagy sajtszósszal ennénk. Javaslom akár esti mozizáshoz is!
Hozzávalók:
- egy csomag (8 lap) búzatortilla
- 1 konzervnyi kukorica
- 2-3 paradicsom, mérettől függően
- 1 nagy fej lilahagyma
- só, bors, fokhagymapor, oregano, koriander/petrezselyemzöld
- 10 dkg kecskesajt (én már trappistából és mozzarellából is csináltam, azokkal is finom)
A paradicsomot megmosom, apró kockákra vágom, a hagymával is ugyanezt teszem. Minden zöldséget beleszórok egy tálba, ízlés szerint fűszerezem, és hűtőben hagyom 1 órát pihenni legalább.
A tortillalapokat 8 egyforma részre vágom, mindegyiket megszórom reszelt sajttal. A kecskesajttól nagyon karakteres íze lesz, aki nem szereti, az használjon mozzarellát, vagy trappistát! Egy gáztepsibe, sütőpapírra bepakolom ezeket a háromszögeket (nekem 24 fér bele), és 5-10 perc alatt szép aranysárgára, ropogósra sütöm őket.
A még langyos, kemény tortillákkal merek a salátából, és gyorsan el is tüntetem az egészet :)
Jó étvágyat hozzá!