A jerk pác Jamie Olivernek köszönhető. Ha épp nem horrorfilmeket nézek, akkor megszállott Paprika TV néző vagyok. Kívülről fújom szinte minden műsorukat... :)
Hozzávalók:
1 egész szűzpecsenye (nagyjából 40-50 dkg-os)
Jerk pác:
- 1 ek. szegfűbors (őrölve) -ezt allspice néven ismerhetik sokan
- 1 ek. őrölt feketebors
- 1 ek. őrölt chili
- fél ek. cukor (én mondjuk fruktózt használtam)
- 2 ek. méz
- 1 csokor petrezselyem, vagy szárított, ha az nincs
- 1 csokor friss koriander, vagy szárított, ha csak az van
- 2 chilipaprika (én pl. thai chilit használtam, az volt, de jó pl. scotch bonnett-tel, vagy habaneroval)
- 1 gerezd fokhagyma kinyomva
- 3 centi gyömbér, lereszelve
- 2 újhagyma, apróra vágva
- olívaolaj
Burgonya:
- 5 nagyobb újburgonyasó, provence-i fűszerkeverék, olívaolaj
Saláta:
- 1 konzervnyi kukorica
- 2-3 paradicsom, mérettől függően
- 1 nagy fej lilahagyma
- só, bors, fokhagymapor, oregano, koriander/petrezselyemzöld
A salátát előre elkészítjük: a hagymát, paradicsomot apróra vágjuk, kikeverjük a kukoricával, fűszerezzük, és mehet is a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
A szűzpecsenyét nagyjából 1 centi vastag szeletekre vágom fel. Minden fűszert összekeverek, ráöntöm a mézet, és annyi olajat, hogy jól kenhető legyen ez a pác. A hússzeleteket beleforgatom, 2 órát hagyom állni, majd grillre teszem őket. A krumplit megmosom, kicsit ledörzsölöm a héját, vékony szeletekre vágom, mindkét oldalukat megkenem sóval és provence-i fűszerrel ízesített olajjal, és ezt sütöm meg hozzá, szintén a grillen.
Ne lepődjünk meg, hogy a méz miatt kicsit pirultabb lesz a husi külseje!
Jó étvágyat hozzá!