Biztos, hogy ezerféle változata van ennek a receptnek, de ez csak úgy bevillant nekem, hogy hmm,mi lenne,ha így próbálnánk meg? J
Hozzávalók (2 fő, 2 -3 étkezés):
- fél kg pulykamell
- fél kg zöldségkeverék (én gyorsfagyasztottat vettem, mexikóit: volt benne brokkoli, sárgarépa, paprika, zöldbab,kukorica, borsó)
- 1 nagy tejföl
- szárnyas fűszerkeverék
A pulykamellet felszeleteltem, fűszereztem mindkét oldalát a szárnyas fűszerkeverékkel, majd olajon gyorsam megpirítottam a szeleteket. Közben párolóban vizet forraltam, és megpároltam gőz felett a zöldségkeveréket, félkészre.
A husikat kiszedtem egy tálra, és a visszamaradt „pecsenyelevet”, amiben sült, elkevertem a tejföllel, valamint utánasóztam, és ebbe a trutyiba belekevertem a zöldségeket.
Egy jénai aljára leraktam egy réteg husit, arra a tejfölös zöldséget, aztán husi-zöldség-husi-zöldség, míg el nem fogyott. A legtetejére zöldség kerüljön, az a lényeg. Beraktam előmelegített sütőbe sülni, jó 40 percre, és már lehetett is enni. Köretet nem adtam hozzá,minek, hiszen hús-zöldség, de aki akar, ehet hozzá rizst esetleg.
Jó étvágyat! J