Nem tudom, létezik-e már ilyen étel, de ha igen, akkor újra feltaláltam. Ha nem, akkor "A neve legyen pulykakosárka!". Ennyit az elnevezésről.
Hozzávalók:
· 35-40 dkg pulykamell-filé
· 1 doboz konzerv, én keveréket használtam, amiben kukorica, borsó, és paprika van
· 1 pizzalap-nem elősütött,hanem nyers(én előre elkészítettet vettem, téglalap alakú, de lehet hozzá csinálni külön, ha valakinek van ideje)
· só, bors, fokhagymapor, provance-i fűszerkeverék, olaj
· 10 dkg fetasajt
Felcsíkoztam a husit, befűszereztem, és olajon megpirítottam. Mikor már átsült, hozzákevertem a konzervet, és azzal is melegítettem pár percig. A muffinformákat kitöltöttem a tésztával, kis kosárkákat formálva, majd a pulykaragut lecsepegtetve beleöntöttem. A tetejére feta sajtot morzsoltam, és előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöttem, míg a tészta át nem sült. Akár kis falatkáknak is jók, ha összeülnek iszogatni a férfiak, kiadós, én 2-től jóllaktam.
Jó étvágyat hozzá!