Ez a kép olyan jól néz ki, hogz kedvem lenne még egyszer megcsinálni ezt, ami eltántorít tőle, hogy nemrég ettem, és késő este van, mikor ezeket a sorokat írom...paradicsom, marhahús, teljes kiőrlésű tészta. Egyszerű, mégis isteni finom. Ezek az olaszok tudnak valamit, na...
Hozzávalók a húshoz:
- 35 dkg marha felsál darálva-kikeverve 5 dkg marhavesefaggyúval
- 1 kk.só
- fél kk. őrölt bors
- 2 ek. Worcestershire szósz
- fél kiskonzervnyi paradicsompüré
- 1 tojás
- 2-3 ek. morzsa
- 1 kk. őrölt fokhagymapor
- fél fej reszelt vöröshagyma
- 1 ek. olasz fűszerkeverék
- fél kk. chilipor (attól függően,mennyire csípősre szeretnénk)
- fél kk. oregano
- zsemlemorzsa a "panírozáshoz"
Ezt az összes hozzávalót beleöntjük a konyhai robotgépbe, és finomra daráljuk a husit a hozzávalókkal együtt. Figyeljünk rá,hogy ne keverjük túlságosan sokáig (10 mp max.),nehogy felmelegedjen a hús a pengéktől, az nem tesz jót neki. A kikevert húst kis gombócokra formázzuk, megforgatjuk zsemlemorzsában, és olívaolajon kisütjük.
Hozzávalók a paradicsomszószhoz:
- 1 fej vöröshagyma
- 2 konzerv paradicsom-egészben, hámozva
- 1 kis konzerv sűrített paradicsom
- 2 ek. fokhagymapor
- só,bors, erőspaprika ízlés szerint
- fél dl. vörösbor
- 2 ek. Worcestershire szósz
- olívaolaj
A vöröshagymát apróra vágom, olívaolajon megfuttatom, majd beleöntöm a paradicsomokat-amiket előzőleg apróra vágtam-és a bort. Hagyom felforrni a paradicsomot, majd ízlés szerint fűszerezem, tovább forralom,és már tálalásra kész is. Időközben azért ne felejtsünk el főzni tésztát...én teljes kiőrlésűt használtam, hogy megnyugtassam a pici lelkem, hogy ez az étel mostantól akkor egészséges.
Ha nem volna, akkor is enném. Akár minden nap.
Jó étvágyat!