Bella a konyhában

Egy wannabe-szakács megpróbáltatásai

Chilis bab

2010. augusztus 27. 17:50 - alabella

Nálunk mindenki imádja ezt az ételt...egyszerű,gyors, és állítólag én csinálom a legjoban...elfogultak az emberek... Az én kis házi chilis babomhoz a következőket kutyulom össze:

  • 50 dkg darált hús(lehet ez bármi,marha, pulyka, sertés comb/lapocka)
  • 2 fej vöröshagyma
  • néhány gerezd fokhagyma/fokhagymapor
  • só,bors,majoranna,oregano,bazsalikom,chilipor/paprikapor
  • 5 dl paradicsomlé/3 konzerv sűrített paradicsom
  • 1 doboz kukorica
  • 2 doboz bab(én kétfélét szoktam mindig belekeverni)
  • 1 kaliforniai paprika

Először is a hagymákat megpucolom, és apró kockára vágom. A paprikát megmosom, és nagyobb kockákra vágom. A hagymát megpirítom, ha üveges, leveszem a tűzről,megszórom sóval, chiliporral/paprikaporral, visszateszem a lángra,és egy nagyonpicit megpirítom.Rádobom a darált húst, és fehéredésig pirítom. Aztán ráöntöm a paradicsomlevet/sűrített paradicsomot, a paprikát, és tetszőlegesen fűszerezem. Inkább legyen túlfűszeres, minthogy íztelen, a kukoria és a bab a végén úgyis felveszi a plusz fűszerezést. Ha ez kész, elkeverjük, felöntjük pár dl vízzel, hogy jó szaftos legyen,és lassú tűzön megfőzzük.Ha már a husi jó, fogjuk a konzervbabot és -kukoricát, leöntjük róla a levet, belekeverjük az alapba, ha kell, utánaízesítünk, és hagyjuk, hogy felforrjon. Pár percig hagyjuk rotyogni, és már tálalhatjuk is, kenyérrel vagy akár anélkül, kanállal,mélytányérból az igazi xD

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alabella.blog.hu/api/trackback/id/tr52252600

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása