Nálunk mindenki imádja ezt az ételt...egyszerű,gyors, és állítólag én csinálom a legjoban...elfogultak az emberek... Az én kis házi chilis babomhoz a következőket kutyulom össze:
- 50 dkg darált hús(lehet ez bármi,marha, pulyka, sertés comb/lapocka)
- 2 fej vöröshagyma
- néhány gerezd fokhagyma/fokhagymapor
- só,bors,majoranna,oregano,bazsalikom,chilipor/paprikapor
- 5 dl paradicsomlé/3 konzerv sűrített paradicsom
- 1 doboz kukorica
- 2 doboz bab(én kétfélét szoktam mindig belekeverni)
- 1 kaliforniai paprika
Először is a hagymákat megpucolom, és apró kockára vágom. A paprikát megmosom, és nagyobb kockákra vágom. A hagymát megpirítom, ha üveges, leveszem a tűzről,megszórom sóval, chiliporral/paprikaporral, visszateszem a lángra,és egy nagyonpicit megpirítom.Rádobom a darált húst, és fehéredésig pirítom. Aztán ráöntöm a paradicsomlevet/sűrített paradicsomot, a paprikát, és tetszőlegesen fűszerezem. Inkább legyen túlfűszeres, minthogy íztelen, a kukoria és a bab a végén úgyis felveszi a plusz fűszerezést. Ha ez kész, elkeverjük, felöntjük pár dl vízzel, hogy jó szaftos legyen,és lassú tűzön megfőzzük.Ha már a husi jó, fogjuk a konzervbabot és -kukoricát, leöntjük róla a levet, belekeverjük az alapba, ha kell, utánaízesítünk, és hagyjuk, hogy felforrjon. Pár percig hagyjuk rotyogni, és már tálalhatjuk is, kenyérrel vagy akár anélkül, kanállal,mélytányérból az igazi xD