"És a hagymalevest miért nem rakod fel???" Hát,tessék, álljon itt a hagymaleves receptje is :)
Hozzávalók:
- 2 fej vöröshagyma
- 1/2 póréhagyma
- 3 dl bor
- 1,5 l víz
- fokhagymapor,2 marhahúsleves-kocka, szerecsendió, bors
- 2 dl tejszín
- vaj
A hagymákat megpucolom, félkarikákra vágom. Vajon megpirítom,majd ráöntöm a bort. Hagyom, hogy elpárologjon a borból az alkohol(ki szoktuk égetni), akkor felöntöm vízzel, beledobom a leveskockákat. Fűszerezem őrölt fokhagymával, szerecsendióval, borssal. Addig főzöm, míg a hagyma meg nem puhul, akkor felöntöm a főzőtejszínnel, és újraforrásig főzöm.Az elpárolgott vizet utánaönthetjük nyugodtan. Ha kész,fokhagymás pirítóssal és reszelt sajttal tálalom.
A kompozíció művészi :)