Végre hétvége. Végre készen van az étkezősarok. Végre.... MIT FŐZZEK, amit eddig még nem ettél, és elfogy hozzá a maradék szalonna? Az eredmény egy biztos hogy mások által is elkészített étel lett, de én ezt magamtól kotyvasztottam itthon össze, a vélemény pedig? Pozitív volt :)
Hozzávalók:
- fél kg csirkemell- filé(ebből kb. 12 szelet lesz)
- 2-3 zacskó szeletelt bacon(igazából, attól függ, milyen hosszú, én egy szelet csirkére 2 szelet bacont számoltam)
- 10- 15 dkg füstölt sajt
- só, bor, fokhagymapor
- fogpiszkáló/ hústű
- 80 dkg krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- olaj
A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Egyik oldalát(belső fele) megszórjuk sóval, őrölt borssal és fokhagymaporral. Ekkor rárakunk 1-2 szelet bacont. A lényeg az, hogy az egyik oldalán a bacon kb. olyan hosszan lelógjon, mint amekkora a husiszelet hosszában majdnem. A szalonnára rárakunk egy hasáb sajtot, majd elkezdjük feltekerni(attól a felétől induljunk, ahol a sajt van,és ahol nem lóg le a szalonna). Ha elfogyott a hús, akkor a lelógó szalonnával még körbetekerjük, és összetűzzük. Olajozott tepsibe rakjuk, és kb. fél órán át sütjük. Közben elkészítjük a tört krumplit. "Szívem, te olyan ügyesen hámozol krumplit...megtennéd...?" Ha kész, akkor apró kockákra vágjuk, és sós vízben addig főzzük, míg meg nem puhul. Ha kész, leöntjük róla a vizet. Egy fej vöröshagymát apróra vágva megpirítunk, ráöntjük(olaj nélkül!) a krumplira, összenyomjuk(ezt is rá lehet bízni az izmos férfiemberre,hogy fitogtathassa erejét ;) ), ha kell, utánasózunk. Ha száraznak tűnik, egy kevés zsírt tehetünk rá. Csalamádéval nagyonnagyon finom,laktató, és nemdiétás :D
Jó étvágyat hozzá ^^