Bevallom, mikor elsőre olvastam ezt a receptet, egy dolog jutott eszembe: ez most vagy nagyon szr lesz, vagy nagyon jó... szerencsére, a 2. változat jött be :) Érdekes fűszerezés, furcsa ízek keveredése... garantáltan izgalmas ebédet kapunk, ha ezt készítjük el :)
Hozzávalók:
- egy csirkemell
- 6-8 szelet csirke- pulykasonka
- 1 doboz szeletelt ananász
- 1 doboz ananászlé
- 6-8 szelet sajt
- 5 dkg vaj
- 2 tk. currypor
- 2 dl tejszín
- só, bors
A csirkemellet fogom, és 6-8 lapos szeletre vágom, attól függően, mekkora. A szeleteket sózom, borsozom, és olajban hirtelen megsütöm(grillezni is lehet akár, úgy egészségesebb, és finomabb :)). Ha ez kész, akkor a húsokat egy kiolajozott tepsibe rakom(miután megakadályoztam, ohgy előkóstolás jogcímen eltűnjön egy szelet), majd a szeleteket befedem sonkával, ananásszal, sajttal, és sütőben megsütöm. Közben elkészítem hozzá a köretet és a mártást. Köretnek megfőzök egy zacskó gyors rizst, és keverek bele egy kevés konzervkukoricát. A rizsbe is lehet rakni egy kis curryt, pikánsabb lesz tőle az íze. A mártáshoz a vajat felmelegítem,beleszórom a curryt,pirítom pár percig, majd beleöntök 2 dl ananászlevet. Ezt felforralom, és ha forr, beleöntöm a 2 dl tejszínt, sózom, borsozom, és még pár percig forralom. Ha a husi megsült(kb. 20 perc), forrón tálalom. Jó étvágyat! :)