Hát, nekem nem volt ehhez az ételhez túl nagy bizodalmam,de nem eltt rossz,érdekes, pikáns, de végülis, finom :)
Hozzávalók:
- 30 dkg pulykamell
- só,bors, 1 kk. zsálya
- 0,5 dl fehérbor és 0,5 dl almalé (vagy 1 dl almabor)
Mártás:
- 1 fej hagyma
- 1 alma
- 1 ek. citromlé
- 2,5 dl almabor(vagy fele almalé, fele fehérbor)
- 0,5 dl tyúkhúsleves(fél,vagy még kisebb leveskockából)
- 1 ek. mustár
- 1 ek. olaj, 1 ek. liszt(vagy keményítő)
- 1 marék mazsola
- 1 kk. zsálya
A húst nagyon egyszerű elkészíteni: befűszerezem(só,bors,zsálya), belerakom tepsibe, aláöntöm a bort, aztán repülhet a sütőbe :) Neki is állhatunk a szósznak. Fogom, a hagymát és az almát apróra vágom. Az almát meglocsolom ezzel az irdatlan mennyiségű citromlével.. A bort, a húslevest és a mustárt kikeverem. A hagymát emgpirítom, kis lisztet szórok rá, aztán felöntöm az almaboros trutyilével(tényleg úgy néz ki elsőre...) Utána belezúdítom az almát is, lefedem, és addig főzöm, míg az alma meg nem puhul. Akkor kicsit lehűtöm, szébotmixerezem, és beleszórom a mazsolát. Én rizst főztem hozzá, meglepő módon... Finom lett :) Egy adagban 380 kcal van, 45 g fehérje, 7 g zsír, és 27 g szénhidrát.