Ezt az ételt régóta ki akarom próbálni itthon, de eddig egyszerűbb volt menzán enni :) Ma azonban belevágtam/tunk, és nagyon jó kis ebéd kerekedett belőle :) (Azért a többesszám, mert Enci is átjött, vele csináltuk).Drága barátnőmnek pedig ezúton üzenem, hogy NE MOSOGASS :)
Hozzávalók:
- 6 szelet karaj
- fél l tej
- 3 gerezd fokhagyma
- 6-8 közepes méretű krumpli
- só,bors,olaj
- 2 tojás
- liszt
- sajt
- tejföl
Először is, a hússzeleteket kiklopfoltam(alsószomszéd,bocsi!). A tejet egy tálba öntöttem, a meghámozott fokhagymákat belenyomtam, majd a husikat 1 órára ebbe a tejbe áztattam(ez a mozzanat el is hanyagolható). Ha letelt az egy óra, akkor a husikat kiveszem, letörölgetem, sózom, borsozom. A krumplikat megpucoltam, és lereszeltem(meglepő módon most a kezem is megmaradt). A krumplit jól kinyomtam, majd a tojásokkal, sóval, borssal összekevertem, és annyi lisztet adtam hozzá, amennyit a krumpli felvett. A husikat ezután lisztbe forgattam, majd ebbe a krumplis trutymóba, és kirántottam őket. Köretnek hasábburgonyát csináltam, és tálaláskor lehet rá tejfölt, és sajtot is tenni. Mi ezt spec. most teljesen elfelejtettük, de ez nem veszített semmit az élvezeti értékéből :)
Jó étvágyat!