Bella a konyhában

Egy wannabe-szakács megpróbáltatásai

Zöldséges- gombás rizottó

2011. augusztus 15. 19:39 - alabella

Múlt héten nem nagyon volt időm főzni, úgy elszaladtak a napok, hogy egyszer csak hétvége lett,és nem főztem. Azért, egy gyors rizottót összeütöttem, csak úgy, saját szájízem szerint. Nem bántam meg,hogy ezzel próbálkoztam.

Hozzávalók: 

  • 1 doboz konzervgomba
  • 20-30 dkg vegyes zöldség- gyorsfagyasztottat használtam, amelyben borsó, kukorica és sárgarépa volt
  • 1-2 dl száraz fehérbor
  • 2 marék rizottó rizs (gömbölyű)
  • 1 húsleveskocka feloldva 1 liter forrásban lévő vízben
  • só, bors, fokhagymapor, kakukkfű
  • 1 fej vöröshagyma
  • tálaláshoz sajt

Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítottam, majd ráöntöttem az átmosott, lecsepegtetett gombát és a vegyes zöldséget. Mikor már kiolvadt a zöldség, a borral felöntöttem a keveréket, és addig kevergettem, míg a bor el nem párolgott. Ekkor fűszereztem a zöldségeket, beleszórtam a rizst, átkevertem a rizottót, és a húsléből folyamatosan mertem rá, míg a rizs meg nem főtt. Mindig csak annyit öntöttem rá,hogy épp ellepje a víz a rizottót, majd mikor azt az adagot felszívta,ismét öntöttem rá. Akkor kész, ha a rizs megfőtt, és nem száraz az egész- az eredeti rizottó nem az, amit manapság adnak, különfőzött rizzsel, száraz valamiként.

Tálaláskor reszeljünk rá sajtot, és gyorsan tálaljuk. Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alabella.blog.hu/api/trackback/id/tr783156193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása