Előre figyelmeztetek mindenkit: a név KAMU. Nem, ezek nem falatkák. Ez brutális méretű, igazi férfiaknak való gyilkos étel, ami után jó eséllyel olyan kajakóma áll be, hogy mozdulni és gondolkozni sem bírunk.
Hozzávalók 2 főre:
- 35 dkg darált hátszín és hozzá 5 dkg darált marhavesefaggyú (vásárcsarnokban nehéz azt beszerezni, de van ott olyan hely, ahol már kikevert húst árulnak, ha valaki nem akar ezzel pepecselni)
- 1 kk. só
- fél kk. őrölt bors
- fél kis konzervnyi paradicsomsűrítmény
- egy felvert tojás fele
- 1 paradicsom
- 1 saláta
- 1 uborka
- 1 fej vöröshagyma
- ketchup, mustár
- curry és erőspaprika ízlés szerint
- 2 szelet sajt
- 4 szelet pirított bacon
- 2 puffancs vagy hamburgerzsemle
A darált húst és marhafaggyút beletesszük a robotgép húsaprítós részébe, ráöntjük a paradicsompürét és a tojást, sózzuk,borsozzuk,és átdaráljuk-keverjük még egyszer. A húsokat kétfelé vesszük, méretre formázzuk, és a tetejét késsel vékonyan bevagdossuk. Grillen kell megsütni elvileg, de nem úgy tettük. Először kicsit meg kell pirítani serpenyőben, hogy kérget kapjon, ne folyjon ki a leve. Ezután mehet a sütő rácsára (alá kell egy tepsi, vízzel, hogy abba csöpögjön a zsír,ha sül ki belőle). Kb. 40 perc kell a husinak. Közben fel lehet szeletelni a zöldségeket, és megpirítani a szalonnát. Mi a ketchupba keverünk mindig őrölt erőspaprikát, én magamnak curryt is tettem bele. Mikor megsült a hús, a tetejére tettük a szelet sajtokat,és még 1-2 percet hagytuk a sütőben, hogy ráolvadjon a sajt a husira. A torony sorrendje pedig a következő:
zsemlealj- pirított bacon- hús-sajt-hagyma-paradicsom-uborka-saláta-ketchupmustár-zsemle teteje.
Kulturáltan lehetetlen enni, jó étvágyat hozzá mindenkinek!
(az összerakás nem a művészi értékéről híres)