Gordon Ramsayt imádom. Ramsay legjobb menüi című könyve pedig egyenesen kötelező olvasmány számomra, szinte minden receptjét betéve tudom. A gazpacho receptek közül eddig az övé jött be nekem a legjobban, ez "Rusztikus gazpacho" néven fut nála, de én nem hagytam egészben az összes zöldséget, ennyi a különbség a két recept között. A lehető legjobb étel a nagy kánikulában, de egy hidegebb napon is felmelegít csípőssége miatt.
Hozzávalók:
- fél uborka
- 6 paradicsom (+1)
- 1 kis fej lilahagyma (+1)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 piros paprika (+1)
- fél citrom leve
- só, bors
- 3 dl zöldségalaplé
- 3 dl paradicsomlé (anyué/nagyié a legjobb erre a célra)
- ízlés szerint tabasco
- 1 kk. Worchestershire-szósz
- friss bazsalikom és tárkony, 1-1 maroknyi
A +1 jelzésű zöldségek kivételével mindent tegyünk egy turmixba (a paradicsomot ajánlott hámozottan). Mindent mixeljünk össze, és tegyük a levest minimum 4 órára hűtőbe. Tálaláskor a +1 jelzésű zöldségeket aprítsuk fel, és gazdagítsuk vele a levest (ez elhagyható). Olívabogyót is lehet amúgy aprítani bele, kinek mi a kedvence.
Jó étvágyat hozzá!