Gondoltam, keményítő nap alkalmából alkotok valami olyat, ami nemdiétázók számára is ehető, ez lett belőle.
Hozzávalók:
- 6 közepes méretű krumpli
- 2 nagyobb vöröshagyma
- ízlés szerint 10 dkg csípős kolbász
- 2 marék szárított vargánya
- só,bors,majoranna, fűszerpaprika
- 1 paprika
A krumplit meghámozom, ahogy a hagymát is. A szárított vargányát átmosom és egy órára beáztatom. A krumplit kb. 2 centis kockákra vágom, a hagymát felaprítom, a paprikát feldarabolom, és a kolbászt is felkarikázom. Ezután a hagymát megpirítom olajon, rárakom a kolbászt(ha használok), és meghintem fűszerpaprikával. Rárakom a krumplit, a paprikát, a vargányát, és felöntöm annyi vízzel, hogy épp ellepje. Fűszerezem sóval, borssal, majorannával, lefedem, és készre főzöm.
Jó étvágyat hozzá!