Ezt a receptet is a neten barangolva találtam, talán Mindmegettén, de ezt is kicsit módosítottam, a mi szájízünknek megfelelően.
Hozzávalók:
- 8 narancs kifacsart leve (héját el lehet tenni kandírozva)
- 1 kk. rumaroma (én Kingston rumot használtam)
- 1 rúd fahéj
- 1 marék mazsola
- 1 kk. szerecsendió
- 6 szem szegfűszeg
- 1 csipet só
- 3 vaníliás cukor
- 2-3 púpos evőkanál cukor, a narancs savasságától fügően
- 3 dl főzőtejszín
- 1 ek. étkezési keményítő
A főzőtejszín és keményítő kivételével mindent beleöntök egy edénybe, és felforralom. Ha már forr, óvatosan beleöntöm a tejszínt, megvárom, hogy újra forrjon, beleteszem a keményítőt, ismét felforralom, és kihűtöm. Jó étvágyat hozzá!