Karácsony másnapján készítettem ezt anyuéknál, csak összeszórtam mindent, olyan alapon, hogy ha ezek külön-külön finomak, akkor együtt is biztos azok :) Igazam lett, bár, mikor a család megtudta, hogy ilyet sosem főztem, kissé megijedt...de erre semmi okuk nem volt.
Hozzávalók:
- 75 dkg karaj, csont nélkül
- 2 marék fagyasztott zöldborsó
- 3 nagy fej vöröshagyma (lehet az 4 is, aki szereti a hagymát:))
- 2 nagy sárgarépa
- 1 nagy petrezselyemgyökér
- fél liter húsleveslé (jó a karácsonyi húslevesből leszűrve is:))
- só,bors
- 8-10 gerezd fokhagyma
A karajt vastagabb szeletekre vág(at)tam (anyuval), sóztam(tuk)-borsoztam(tuk). Olajon előpirítottam(tuk) mindegyik szeletet. A hagymát, répát, petrezselymet megpucoltam, vékony szeletekre vágtam. Egy tepsibe beleszórtam a zöldségeket, kicsit megsóztam őket, ráöntöttem a húslevest, és 6 fokhagymát félbevágva ráhelyeztem (így a sütés végén kiszedhetőek). A hússzeleteket rátettem a zöldségágyra, majd forró sütőbe tettem a husikat sülni. Mire a zöldség megsült, és elsülte a levet, addigra a hús is elkészült. Még forrón a maradék fokhagyma-gerezdeket rászeleteltem a húsok tetejére, hogy vegyék át az ízét.
Köret nem volt hozzá szükséges, a zöldség miatt.
Jó étvágyat hozzá!