Bella a konyhában

Egy wannabe-szakács megpróbáltatásai

Pirított savanyú káposzta

2012. február 12. 18:20 - alabella

Nagyon egyszerű étel, vacsorára régen sokszor készítettünk otthon ilyet. Mikor maradt egy pici káposzta, amit a rakottba nem tudtam már felhasználni, gondolkodás nélkül döntöttem, hogy erre fogom elhasználni. Vacsorára kenyérrel mennyei-annak, aki úgy szereti ezt a zöldséget, mint én.

 Hozzávalók:

  • 15 dkg fehérboros savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • tepertőalja (zsír, amiben tepertődarabok vannak), vagy tepertőkrém (tepertő, töpörtő, vagy töpörtyű? Valaki mondja már meg nekem, hogy melyik kifejezés a jó...)

A vöröshagymát megtisztítottam, vékony szeletekre vágtam, majd nekiálltam egy serpenyőben pirítani. Mikor üveges lett, beletettem a tepertőkrémet, és a savanyú káposztát, majd addig pirítottam ezt, míg a káposzta át nem sült. Jó étvágyat mindenkinek hozzá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://alabella.blog.hu/api/trackback/id/tr814097657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása