Nagyon egyszerű étel, vacsorára régen sokszor készítettünk otthon ilyet. Mikor maradt egy pici káposzta, amit a rakottba nem tudtam már felhasználni, gondolkodás nélkül döntöttem, hogy erre fogom elhasználni. Vacsorára kenyérrel mennyei-annak, aki úgy szereti ezt a zöldséget, mint én.
Hozzávalók:
- 15 dkg fehérboros savanyú káposzta
- 1 fej vöröshagyma
- tepertőalja (zsír, amiben tepertődarabok vannak), vagy tepertőkrém (tepertő, töpörtő, vagy töpörtyű? Valaki mondja már meg nekem, hogy melyik kifejezés a jó...)
A vöröshagymát megtisztítottam, vékony szeletekre vágtam, majd nekiálltam egy serpenyőben pirítani. Mikor üveges lett, beletettem a tepertőkrémet, és a savanyú káposztát, majd addig pirítottam ezt, míg a káposzta át nem sült. Jó étvágyat mindenkinek hozzá!