Ezt anya csinálta, engedelmével közzétenném a receptet, mert hihetetlenül finom ez a rágcsálnivaló. Ha nem kellene a súlyommal törődnöm, képes lennék megenni egy egész adagot együltő helyemben...
Hozzávalók:
- fél kg liszt
- 1 kocka Rama margarin
- 1 tojás
- tejföl szükség szerint
- víz szükség szerint
- só
- reszelt sajt ízlés szerint
A lisztet megsózzuk, a felkockázott, puha margarinnal és annyi vízzel, valamint tejföllel keverjük ki, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Nagyjából fél centire kinyújtjuk, és perecformával kiszaggatjuk-vagy rábízzuk valakire, aki nem kap idegbajt, hogy egy nagy tésztából kell apró pereckéket kivágnia. A pereceket ezt követően megkenjük tojással, megszórjuk reszelt sajttal, és mehet is a finom, meleg sütőbe. Jó étvágyat kívánok hozzá!