Van olyan, mikor nem érdekel, hogy amit eszünk, egészséges-e, egyszerűen csak akarok egy jó zsíííros, tocsogós, fűszeres HÚSÉTELT enni. Szerencsére Párom általában ebben is partner :) Az oldalast már nagyon sokféle módon elkészítettem, BBQ is készült már korábban, ez most annyiban más, hogy megvettem a Heinz édes barbecue szószát, azzal készítettem el a húst. Nem csalódtam benne :)
Hozzávalók:
- tetszőleges mennyiségű oldalas
- Heinz Barbecue szósz
- ketchup
- burgonya (aka: krumpli)
- só, bors
Az elkészítése kb. faék egyszerűségű. Az enyhén sózott- borsozott, darabolt oldalast a tepsiben, zsíron, gázlángon előpirítottam. A krumplit közben vékonyra felkarikáztam. A ketchupot kikevertem a szósszal, 1:3 arányban, és bekentem minden oldalast vele. Körészórtam a krumplit, amit sóztam, kis vizet aláöntöttem, lefedtem fóliával, és ment a sütőbe. Mikor megsült a krumpli és a hús (kb. 1 óra), levettem a fóliát, pár percet még pirítottam, illetve kentem rá még egy réteg szószt, majd tálaltam. Igazából, a tepsiből is megettem volna, úgy néz ki a legszebben :)
Jó étvágyat hozzá!